Tutaj nawet nie widać co to jest xD
[O2] Problem z alarmem wycieraczka tylna i świetłem STOP-u
Zwiń
X
-
[O2] Problem z alarmem wycieraczka tylna i świetłem STOP-u
Witam!
Mam taki dość nietypowy problem.
- Mianowicie po kilku deszczowych dniach zaczął mi się włączać alarm samoczynnie (jak jest sucho to jest OK)
- do tego wycieraczka tylna nie działa i jak ja załączam to zapala sie kontrolka od otwartych drzwi (wcześniej tez tak było ale szybko znikło a teraz nie chce)
- no i trzeci problem to świecące się cały czas (nawet po zamknięciu auta) środkowe światło stopu ale nie całe tylko trzy diody po lewej i trzy po prawej BARDZO DZIWNE
Proszę pomóżcie bo się nerwicy nabawię
-
-
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez truskawaaczy tylna wycieraczka możne mieć coś wspólnego z modułem komfortu i dziwnym zachowaniem się tylnego światła stopu??
Tak ja napisał zurcio,Zamieszczone przez zurcionajprościej chyba będzie jakiegoś dobrego elektryka złapać.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez truskawaaczy tylna wycieraczka możne mieć coś wspólnego z modułem komfortu
...jakiś komfort w tym jest :idea: , chyba że się mylę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez truskawaa...
Czy te auta muszą miec takie problemy z zalewaniem... szkoda słów- takie drogie auta i takie błahe a zarazem poważne problemy
U ciebie wygląda to na uszkodzenie ( zamoczenie ) okolic zamka klapy bagażnika. Jest tam między innymi przełącznik, który przesyła informacje do modułu komfortu ( którego w twoim przypadku bym nie podejrzewał o uszkodzenie/zalanie) o tym czy klapa jest otwarta czy zamknięta. Jeśli przełącznik jest zamoczony i "wskazuje", że klapa jest otwarta to z automatu wyłączona zostaje tylna wycieraczka a także są powody do samozałączania się alarmu ( który dostaje info, że ktoś otworzył klapę ). Na twoim miejscu najpierw sprawdziłbym dokładnie gumowe przepusty w klapie bagażnika ( w okolicach zawiasów ) czy są dobrze założone i czy nie mają jakiś pęknięć. Potem wytrzyj dokładnie uszczelkę klapy bagażnika zamknij klapę i pojedź na myjnie. Zaraz po wyjechaniu z myjni otwórz klapę i sprawdź dookoła uszczelki i klapę czy nie są mokrę od strony wewnętrznej auta. Jeśli gdzieś przeciekają to powinno to być widać. Jeśli i tu wszystko będzie OK to pozostaje jedynie zdjęcie plastików na klapie i dokładne oględziny od wewnątrz...
BTW. Ile czasu ma twoja Octa?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002U ciebie wygląda to na uszkodzenie ( zamoczenie ) okolic zamka klapy bagażnika
Nigdy nie widziałem żeby działały mi spryskiwacze na tylnej szybie..
Okazało się, że z powodu zatkanych dysz spryskiwacza tylnej wycieraczki rozczepił się wężyk który dostarczał płyn i przy włączaniu tylnej wycieraczki płyn lał się po kostkach od zamka i światła stopu, które są umieszczone z lewej strony w bagażniku pod okładzinami.
Teraz wszystko jest ok... a tyle mnie to nerwów kosztowało...
Mimo wszystko dziki wam wielkie za pomoc i tym samym można temat zakończyć.
Komentarz
-
Komentarz